Mandag middag og rester fra helgen – det kan gå veldig fort og bli veldig godt! Jeg kokte altfor mye quinoa til kyllingen i helgen og det er kjempegodt til veldig mye middagsmat. Og har du ikke kokt for mye quinoa kan du bruke kokt ris, couscos og poteter, eller kanskje stekt spagetti også vil smake?
Og har du ikke fiskekaker heller? Da er det godt med pølser, laksefilet, kjøttboller eller kylling.
Dere studenter kan ha kokt quinoa i porsjonsposer i fryseren, nok til en rask middag etter lang dag på lesesalen.
Til 4 personer:
3-4 løk skåret i båter og 1 paprika skåret i strimler stekes i stekepannen til det er blankt.
Det meste av grønnsaker kan brukes – ypperlig for å bruke opp rester!
Ha i kokt quinoa og bland inn med grønnsakene.
Krydre med salt og pepper, evt urtesalt i tillegg.
Skru ned varmen på 3-4, legg utover så mange fiskekaker dere skal ha og legg på lokk. La det stå og surre i 8-10 minutter og se til at det ikke blir for varmt slik at det svir seg fast i pannen.
Serveres med gulrotsalat:
Revet gulrot og finhakket brokkoli.
Kan serveres slik det er, evt ha over en dressing av:
4 ss varmt vann, 1 ss hvitvinseddik og litt sukker.