En helt vanlig tirsdag som middagsrett for to av oss, fra boken EAT ME har jeg laget denne retten som del av en middag. Den egner seg 150også veldig godt som forrett.

150 gram rensede reker
100 gram rå laksefilet
(Jeg brukte Salmalaks. Det er mulig å bruke annen fersk laks dersom den har vært frosset i et døgn. Hør etter næringsveien til laksen du kjøper for å være sikker på at det er en laks som kan spises rå. Jeg har brukt ulike typer av fersk laks i sushi men få slår Salma.)
50 gram røkelaks
50 gram løyrom eller rød lodderogn
50 gram cottage cheese
1 ts Dijon sennep
1 liten bunt finklippet gressløk
1 ss creme fraiche

Hakk reker og laks fint med en skarp kniv.
Bland med sennep, gressløk og creme fraiche.
Smak til med salt og pepper. Rør inn løyrom og cottage cheese.

Avocadosalsa:
3 avocadoer
2 limefrukter
2 milde chilier finhakket
2 fedd hvitløk
20 gram ferske korianderblader grovhakket
0,5 dl olivenolje

Skrell avocadoene og skjær kjøttet i 1 cm store terninger.
Press saften fra limefruktene over. Bland med olivenolje, koriander, chili og hvitløk. Smak til med salt.