Hyttetur med gode venner! Og alle var vi enige om at en lang skitur dagen etter var et lurt valg….!
Ingeborg fant en spennende oppskrift på Berit Nordstrand sin blogg og etter noe tilpasning ble den slik:
Til 4 sultne personer som ikke har noe annen mat i tillegg:
8 dl linser
400 g skivet sopp
5 fedd finhakket hvitløk
3 grovt hakket rødløk
16 dl vann
4 ts økologisk grønnsaksbuljong
10-12 soltørkede tomater i olje, strimlet
urtesalt og pepper
rikelig med revet parmesan som has over ved servering
Skyll godt av linsene. Surr linsene i hakket løk og hvitløk i litt smør eller olje.
Tilsett vann med oppløst buljong og kok linsene møre (30-45 min).
Stek soppskivene i litt smør ca.2 min på hver side. Rør soppen inn i linsottoen og du har ferdig middag.
Tilsett revet parmesan før servering, evt kan parmesan serveres i en skål som hver forsyner seg med.