Pesto passer liksom til alt – og det gjør grønnkålpesto også! Med en litt sterk smak og ikke så søtlig som vanlig pesto er, passer det egentlig til enda litt mer.
Til en skål med ca 3dl pesto:
5 dl grønnkålsblader (fjern stilker og riv bladene i biter)
2,5 dl fersk basilikum
1 ts fingersalt, evt havsalt
1/2 dl extra virgin olivenolje
1 dl valnøtter ristet i tørr stekepanne
4-6 hvitløksfedd, finhakket
1,5 dl grovt revet parmesan
Bland grønnkål, basilikum og salt i en blender eller foodprocessor. Kjør puls 10-20 ganger til kålen er finhakket og hell sakte på olivenoljen mens kniven går. (Puls er når kniven kjøres med 1-2 sekunders varighet, dvs rask av og på 10 til 20 ganger).
Skrap ned hvis blandingen setter seg på sidene i bollen.
Tilsett valnøttene og hvitløken og kjør litt til. Tilsett deretter osten og kjør til alt er godt blandet.
Bland pestoen inn i spagetti, som tilbehør til kjøttrett eller bare maule når du har lyst på noe godt!