Beste jeg noensinne har smakt!! Mye pisking, men det er det verdt. Evelin bruker
3 plater mørk sjokolade (70%)
3 ss whiskey eller konjokk (eller appelinlikør, Baileys….)
4 egghviter
4 eggeplommer
1 ss sukker
Ca 4.5 dl kremfløte
Del sjokoladen i biter og smelt i vannbad, eller i 4-5 raske omganger i mikro. (Det kan godt være noen små usmeltede biter i.)
Rør inn alkoholen.
Følgende tre piskinger må til:
1. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker
2. Ta eggehvitene i en bolle sammen en bitteliten klype salt og pisk stivt
3. Pisk kremfløten stiv.
Så blandes den smeltede sjokoladen forsiktig inn i eggedosisen.
Deretter vendes eggehvitene og kremen vekselvis inn i sjokoladeblandingen.
Bland forsiktig, men godt, hell over i en bolle eller i porsjonskåler og sett til avkjøling.