Dette er yndlingskakene til jul – de smelter på tungen og gir en julefølelse av dimensjoner. Er det mulig å få til dette med en Sarah Bernard som er laget av “uekte” sukker? Vel – vi prøvde og lykkes! Her er oppskriften:

Til bunnen:
200 g mandler
3 små eggehviter
70 gram Tagatesse
0,5 dl mandelmel (ikke fettredusert)
Mandler kjøres i foodprocessor til fin masse. Eggehviter piskes stiv og tilsett Tagatesse. Vurder konsistens og tilsett mandelmel for å fasthet i kakene.
Settes med stor teskje på stekeplate med bakepapir med mellomrom – de flyter litt utover under stekingen.

Stekes ved 160 grader i 8-10 minutter, og sett til avkjøling.

Fyllet:
200 g romtemperert smør
3 eggeplommer
1/2 ts kaffe
200 g revet mørk sjokolade
(evt 5-6 ts kakao for å unngå sukker helt)
1 ts vaniljepulver
35 g Tagatesse
Romtemperert smør og eggeplommer røres godt sammen. Tilsett kald kaffe. Bland sammen revet sjokolade, vaniljepulver og Tagatesse og visp dette inn.

Bruk en spiseskje og fordel fyllet på undersiden av hver lille kakebunn. Settes på et fat og settes kaldt i noen timer. Når sjokolademassen er svært kjølig kan de dyppes i sjokoladetrekket:

Glasur:
2 plater sjokolade 86%
2 ss smeltet delfiafett
Smak til med litt Tagatesse
Smeltes sammen og avkjøl litt, dypp kakene i det sett kaldt.