Blant jegere sies det at hjort er ikke fort gjort – men etter hjorten er skutt er denne retten er rask å lage 😉

All honnør til Hellstrøm for fantastiske stories på Instagram, hvor jeg fant denne måten å lage hjortefilet / hjortebiff på. Og siden den ikke er med i hans nye (og fine) kokebok, tillater jeg meg å legge ut min måte å få dette til på for å huske hvordan jeg gikk frem til senere anledninger.

Jeg hadde tre indrefileter til 5 voksne ganske sultne personer, og det var rikelig. Ved siden av serverte jeg Sellerirotpuré, Rosenkål stekt i chili og hvitløk, og poteter med gulrøtter.

Finn frem til 5 personer:
4 eggeplommer
Skål med blanding av fersk rosmarin, pepper og litt flaksalt
Smør og olivenolje til steking
En god slump akevitt
Fyrstikker
3 gode spiseskjeer Creme Fraiche
Et lite glass vann

Rens og skyll kjøttet, og tørk lett med papir. Skjær det opp i omtrent 3 cm tykke skiver. Nå kan du gjøre klar tilbehøret slik at det kan serveres så snart kjøttet er ferdig.

Varm godt opp en stekepanne / jerngryte med smør og olivenolje.
Pisk eggeplommene lett sammen i en skål og vend kjøttstykkene i eggeplommene og deretter i skålen med salt, pepper og rosmarin.
Legg kjøttstykkene i varm stekepanne og stek et minutt på hver side, alle sider. Ta kjelen bort fra ovnen og kjøkkenviften for nå skal det flamberes! Stå klar med fyrstikkene og hell på med noen gode klunker med akevitt og tenn på. La det brenne ut, ta kjøttstykkene på hver tallerken og få noen til å servere sammen med tilbehøret.

Ta stekepannen raskt tilbake til stekeplaten og varm raskt opp. Hell på litt vann for å koke ut alle de gode smakene i kjelen og rør det godt sammen. Tilsett Creme Fraiche og rør litt mens det koker seg sammen et minutts tid. Hell sausen i en liten mugge med en sausskje og sett deg sammen med resten av gjengen din og nyt maten!

Vin til?
Jeg sverger til fransk rødvin fra Nord Rhone laget av 100% Syrah til hjort, enkelt og greit! Alt annet skuffer….