Byråkratiet samlet seg etter ferien i en hage med telt og selvlaget mat. Ingeborgskokebok.no var så heldig å være på gruppen for matlaging og her er en samling av noen av oppskriftene som ble brukt. Vi var alle enige om at maten var god og at dette kan godt gjøres på samme måte neste år! Her er konseptet vi hadde med grilling og mye godt tilbehør:
Marinade til kjøttet:
4 stk fersk hvitløk (m/fedd)
1 stk. frisk rosmarin
3 stk. bladpersille
Olivenolje, salt og pepper
Til 40 personer var det kjøpt inn 4 kg lammecarre og 8 kg mørbrad. Dette var behandlet i sous vide på følgende måte:
Lammecarre; 3 timer i 56 grader
Mørbrad; 4,5 time i 57 grader
På grillen ble de grillet til “varm og svidd”!
Og mens vi venter….
..er det godt å leske seg litt og smake på noe en ikke har smakt før:
Og slik gjorde vi det:
xxx
xxx
xxx
Forretter…
På tynne loffskiver fra en baguett laget vi: (Er det plass i ovnen er det godt å steke den litt slik at den blir sprø)
- Klassisk bruschetta med presset hvitløk på skiven, med olivenolje og tomat & basilikum/rødløk
- Hummus (finnes også ferdig på butikken), noen med tapenade og med soltørket tomater
- Kjeks med brie, fikensyltetøy og drue
- Melon med serranoskinke
- Fersk mozarella med cherrytomater og basilikum
- I lefser har vi ruller med røkelaks, veggisruller med snøfrisk, ruccola og urter, og skinkeruller
______________________________________________________________________________________
Tilbehør til grillmaten:
Chimichurri saus
Ingredienser:
10 hvitløkfedd (jeg bruker ¾ kinesisk hvitløk)
3 jalapeño, uten frø, grovhakkede
Ca. ½ bunt flatbladpersille (jeg bruker halvparten av en STOR bunt)
2-4 ss rødvinseddik (ikke mer!)
3 dl olivenolje
½ ts havsalt
Fremgangsmåte:
1. Finhakk hvitløk, jalapeño og persille. Bland i en stor bolle
2. Ha i eddik, olivenolje og salt og bland godt.
4. Sett i kjøleskapet. Den bør stå en stund så smakene får blandet seg.
Til 40 personer ble denne oppskriften x 3.
Grønnsaker i ildfast form med chevre (vegetar)
Dette er godt som tilbehør for kjøttspisere og en god rett for vegeterianere.
Til 40 personer ble denne oppskriften x6 og vi kunne fint hatt enda mere!
SALAT må vi ha…..
I tillegg til en vanlig grønn salat (isbergsalat, vårløk, avocado, tomater, agurk, blomkål og fetaost) og en potetsalat (som du finner HER), måtte vi også ha en god pastasalat som besto av:
Pastaskruer
Rucculasalat
Friske krydderurter finstrimlet
Cherrytomater – delt i to
Soltørkede tomater i biter
Rødløk i tynne ringer
Fetaost i terninger
Oliven
God olivenolje
God balsamicoeddig
Salt og nykvernet pepper
Potetsalat med majones
24 poteter til 12 personer
1,5 purre som hakkes i halve tynne ringer
2 dl hakket sylteagurk
3 stk. eple i biter
4 dl majones
3 dl rømme
4 ss ravigottesaus eller sennep
1/2 agurk
Tzatziki
Det hører alltid med i en grillmeny og passer til “alt”, og oppskriften finner du HER.
Mangosalsa
7-9 mango som skjæres opp i terninger
3 stk. vårløk i tynne skiver
2 små finhakkede rødløk
2-4 stk finhakket chili, uten frø og hinner
1 plante frisk koriander, hakkes grovt
olivenolje til passe konsistens, ca 2-3 ss
saft av 2-4 lime
rosèpepper
salt og pepper.
Alt blandes sammen og la stå i kjøleskap.
Is til dessert
8 liter vaniljeis
Bringebær, jordbær, blåbær og melon.