Disse kjappe, sunne og glutenfrie muffinsene kommer du til å elske! Lages i smotthiemaskin/blender, evnt stavmikser. Du kan godt doble porsjonen hvis du har en stor blender. I stedet for banan og kakao kan du bruke to revne epler og finhakkede hasselnøtter og litt kanel. Eller prøv deg fram med noe annet, f.x. pære og litt muskat.
Oppskriften er sånn circa fra boka “Frie kaker”.
Sett ovnen på 180 grader, sett 10-12 små eller 6 store muffinsformer på et stekebrett/rist og ta fram blender/smoothiemaskin. Sett kolben på vekta og null den ut mellom hvert gram-mål.
Miks sammen :
2 egg,
1 stor (eller to små) godt moden banan og
50 g nøytral olje til et lett skum.
Tilsett
80 g sunt sukker (Cocosa eller Sukrin Gold),
75 g malte mandler,
25 g kakao,
25 g maizenna og
1 ts vaniljesukker og miks sammen i ca 2 min.
Tilsett
1 ts bakepulver og miks videre i ca ett minutt.
Hell røren i muffinsformene og strø over et eller annet, f.x. hakket sjokolade eller hakket tørket frukt eller hakkede nøtter eller noe annet som passer.
Stek i 10-20 min, sjekk med pinne om de ferdig, ikke la dem steke for lenge.
Bilde kommer 🙂