Dette er en utrolig god gulrotkake rett og slett. Den er også sunnere enn de fleste andre gulrotkaker da den inneholder verken hvetemel eller hvitt sukker.

150 g svært finmalte mandler
1 toppet ts bakepulver
1 ts natron
1 toppet ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts ingefærpulver
1  1/4 dl smeltet smør (evnt nøytral olje)
6 dl finrevet gulrot
4 egg
160 g kokossukker (dette får du kjøpt i helsekostforretninger)
Revet skall av 1/2 appelsin eller lime
1 neve finhakkede tørkede aprikoser

Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Visp egg og kokossukker til eggedosis. Rør inn mandelblandingen, deretter smør, gulrøtter og aprikoser. Kle en rund kakeform (ca 24 cm i diameter) med bakepapir og hell røren i formen. Stek ved 175 grader i ca 40 minutter. Sjekk med trepinne eller lang fyrstikk om kaken er ferdigstekt. Avkjøl kaken på rist.

Ostekrem:
200 g romtemperert Philadelphia-ost naturell
100 g romtemperert smør i biter (eller høvlet med ostehøvel)
1 ts vaniljesukker
Litt Sukrinmelis, evnt vanlig melis, etter smak

Smør og Philadelphiaost piskes sammen med vaniljesukker og eventuelt melis. Smør ostekremen over den avkjølte kaken, og pynt med f.x. tørkede aprikoser i tynne strimler.