En sunn, mettende og litt annerledes pai som er rask å lage. Spekeskinken kan droppes eller byttes ut med røkelaks. Denne rekker til 4 personer.
900 g cottage cheese
2 dl revet parmesan
6 egg
2 never hakket ruccolasalat
4 ss hakket persille
3 ss hakket salvie
Salt og pepper
1/2 søtpotet i ca 1/2 cm tykke skiver
2 ss olivenolje
Rør sammen sammen cottage cheese, egg og parmesan i kjøkkenmaskin til en jevn røre. Rør inn hakket ruccola, salvie og persille, salt og pepper.. Hell over i smurt springform, legg søtpotetskivene på toppen og drypp over olivenoljen. Stek ved 160 gr i ca 1 time. Paien skal være fast i midten når det er ferdig.
Til servering:
2 ss smør
Hele salvieblader
Litt ruccola
Noen skiver spekeskinke
Varm smøret og sprøstek salviebladene. Lgg over paien ved servering sammen med ruccola og spekeskinken.