Middag en lørdag i ferien, litt god tid og lettvint mat. Spesielt vil vi huske Avocadosausen fra denne regnfulle sommerdagen…..!

  • 4  kyllingfilet
  • 3 ss smør, romtemperert
  • 1 ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1,5 dl grovhakkede valnøtter
  • 1  sitron , revet skall av

Til avocadosausen:

  • 1  avocado
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 dl vann
  • 2 dl matfløte, evt kremfløte
  • 2 ss konsentrert kyllingfond, evt kyllingbuljong

Start med å legge kyllingfiletene på bordet og bank dem lett. Dryss på salt og pepper, og smør smør på en side av filetene og strø over hakkede valnøtter og revet sitronskall. Trill sammen og fest med en tannpirker e.l. Stek deretter kyllingen i smør på alle kanter i en stekepanne, sett på lokket og det surre på svak varme i ca 12 minutter.

Avocadosausen: Del avocadoen, fjern steinen og ta ut avocaokjøttet. Klem det med en gaffel og bland med sitronsaft og vann til du får en purèlignende konsistens. Kok opp fløte og kyllingfond i en kjele. Ta det av platen og visp inn avocadopuréen rett før servering.

Server kyllingen med sausen, ferskpotet og lettkokte grønnsaker, for eksempel asparges, gulrøtter og fersk løk. Denne dagen hadde vi stekt søtpotet i stekeovnen med olivenolje, salt og pepper på i 20 min på 200 grader. Søtpoteten må skrelles godt og deles i tynne båter og smaker godt når de stekes sammen med løk.

God middag!