Vil du prøve deg på raw food er det en bra start med nøtteboller. Du må ha en skikkelig kjøkkenkvern/blender for at få lagd nøttemassen. Nøtteboller med tomatsauskan brukes som tapas eller – hvis du vil ha et rent vegetarmåltid – med f.x. ratatoille til.
500 g blandede nøtter (f.x. val-, hassel- og paranøtter)
1 hvitløksfedd
1 dl soltørkede tomater
1/2 gul løk, skrelt og dels i biter
1 ss honning
3/4 – 1 dl vann
1/2 ss karri
1 potte koriander og litt salt
Kjør alt i kjøkkenmaskin til en grov kornete masse. Form små boller (tar litt tid) og legg de på bakepapirkledd stekeplate. Stek i ovnen på 40- 100 grader avhengig av om du vil det det som raw food eller “faster food”….. På 40 grader tar det 4-5 timer å få de stekt/varme nok. Server med tomatsaus (se denne)