Margreta Stølen har hver uke en liten matspalte i Morgenbladet. Verdt å få med seg!
Her er ukas suppe til 4 personer, – veldig god! Sannsynligvis forebygger suppa både forkjølelse og annet gruff. Stølen hadde kokt oksekjøtt til; jeg brukte stekte baconbiter, men det er sikkert godt med f.x. hvitløkstekte kyllingbiter i også .
1 kg gulrøtter i biter
1 lite kålrabihode, i biter
1 søtpotet (fås kjøpt i innvandrer- og større matbutikker), i biter
1 løk, grovhakket
Ca 4 cm ingefær, finhakket
4 hvitløkfedd, finhakket
Ha alt dette i en gryte og hell over
1 liter kylling- eller grønnsakskraft (-buljong) og
vann, slik at det dekker grønnsakene såvidt.
Kok til grønnsakene blir møre, ca tre kvarter. I mens kan du lage gresskarkjerne-garnityr:
2 ss smør smeltes i stekepanne på middels varme til smøret freser litt.
2 ss gresskarkjerner tilsettes og stekes under omrøring i ca fem min.
Hell over på tallerken med tørkepapir slik at smøret renner litt av.
Stek deretter en pakke baconskiver i stekepanna på god varme. Det hver strimmel i 3 el. 4 med saks.
Så var det suppa igjen:
Når grønnsakene er møre heller du en del av kraften over i en bolle etc. Mos grønnsakene godt til en puré med stavmikser og spe deretter med kraften til ønsket suppekonsistens. Rør i et par spiseskjeeer smør og smak til med salt (og pepper, evnt timian). Klipp over koriander eller flatbladet persille. Server med gresskarkjernene, baconstrimler og rømme, og gjerne nystekte rundstykker til.