Familiens felles hobby er å lage god sushi, og den blir bra!
Her følger oppskriftene med alle de ulike variantene som har blitt til etterhvert.
RISEN:
Vi bruker vanlig grøtris som egner seg like fint som spesiallaget ris.
500 g ris skylles til vannet er klart.
Ha risen i en kjele og fyll på vann til det dekker godt risen.
La det stå i 20 minutter og svelle – skylles.
Hell på 8 dl vann, kok opp og la koke i 10 minutter med lokk.
Ta kjelen av plata og tilsett følgende blanding:
4 ss risvineddik
4 ss sukker
Blandes godt inn i risen og alt avkjøles.
SASHIMI DRESSINGER:
Sashimi i flere varianter har gitt stor lykke
– her er et lite knippe av dressinger til å helle over fint skåret Salmalaks.
Dressingen helles over like før servering.
A: Fra Berge sommeren 2009.
1 del salt Soya saus
1 del olivenolje
Presset saft fra Lime (smak til)
Sesamfrø – ristes i tørr stekepanne og strøs over
B: Eivind sin konfirmasjon september 2009.
Soyasaus
Wasabi
Sitron
Blandes og has over.
Server med ristede sesamfrø og frisk koriander over.
C: Annes dressing julefest 2010.
Soyasasus 2 deler
Hvitvin 1 del
Sitron – smak til
Wasabi – 1/2 lillefingernegl
Ingefær – 1 stor ts revet
Vårløk – 1 i tynne ringer
– her servert med avocado:
MAKI – TIL BESVÆR!
Å få til gode MAKI er stor prestisje, og far og sønn i huset har satt sin ære i å lage god vare!
Beskrivelse av framgangsmåte:
(gutta må på banen her….)
takk for konkret grei oppskrift av sushiris på grøtris. Det er liksom det vi har i skuffen den dagen butikken endelig får inn salmalaks. som ikke er hver dag her vi bor. W-pasta har vi fra før i kjøleskapet klok av skade, og hvem eier ikke en soyasaus i våre dager uansett hvor laaaangt utpå bøgda du bor:))