Familiens felles hobby er å lage god sushi, og den blir bra!

Her følger oppskriftene med alle de ulike variantene som har blitt til etterhvert.







RISEN:


Vi bruker vanlig grøtris som egner seg like fint som spesiallaget ris.






500 g ris skylles til vannet er klart.


Ha risen i en kjele og fyll på vann til det dekker godt risen.


La det stå i 20 minutter og svelle – skylles.


Hell på 8 dl vann, kok opp og la koke i 10 minutter med lokk.






Ta kjelen av plata og tilsett følgende blanding:


4 ss risvineddik


4 ss sukker


Blandes godt inn i risen og alt avkjøles.

























SASHIMI DRESSINGER:


Sashimi i flere varianter har gitt stor lykke


– her er et lite knippe av dressinger til å helle over fint skåret Salmalaks.


Dressingen helles over like før servering.






A: Fra Berge sommeren 2009.


1 del salt Soya saus


1 del olivenolje


Presset saft fra Lime (smak til)


Sesamfrø – ristes i tørr stekepanne og strøs over






B: Eivind sin konfirmasjon september 2009.


Soyasaus


Wasabi


Sitron


Blandes og has over.


Server med ristede sesamfrø og frisk koriander over.







C: Annes dressing julefest 2010.


Soyasasus 2 deler


Hvitvin 1 del


Sitron – smak til


Wasabi – 1/2 lillefingernegl


Ingefær – 1 stor ts revet


Vårløk – 1 i tynne ringer






– her servert med avocado:

















MAKI – TIL BESVÆR!


Å få til gode MAKI er stor prestisje, og far og sønn i huset har satt sin ære i å lage god vare!






Beskrivelse av framgangsmåte:


(gutta må på banen her….)