Et lite eksperiment med røde linser og kylling på en lørdagsettermiddag; det falt i smak. Og hva blir ikke godt med koriander?! Til 4 porsjoner brukte jeg:


Ca. 20 kyllingfilèter
legges i pose eller bolle.
Del en sitron i to og skvis over saften og kvernet sort pepper.

200 g røde linser legges i kaldt vann i ca 1/2 time,
helles over i dørslag og skylles.
2.5 dl god olivenolje, varmes i gryte sammen
1-2 ts sambal oelek og
1 – 2 grovhakkede gule løk på middels varme.
Tilsett
3 hakkede hvitløksfedd
og 3-4 cm revet ingefær og tilsett.
Hell linsene i gryta og tilsett
6-7 dl kokende vann.
Hell over mer vann underveis om du ønsker gryta mer “suppete”
La småkoke i ca. 20 min. til linsene er møre.
Smak til med salt og pepper.

Stek kyllingfilètene i olivenolje med en smørklatt i;
høy varme først på hver side, deretter lavere temp. Ikke stek for lenge.

Server med rikelig hakket koriander og grovhakket agurk.