Linser er rolig mat, det er mat som må koke en stund og som ikke har det hektiske stresset over seg. Linser er utrolig godt, og det var denne gryteretten også.
1 ss olivenolje
1 ss smør
ca 500 g kjøtt fra lam, skåret rent i terninger
Grovt pepper
2 løk skåret i tynne båter
1 stor fennikel skåret i strimler
2-4 fedd småhakket hvitløk
2 ts revet fersk ingefær
1 ss karri, litt mer hvis du liker den sterk!
3,5 dl vann
2 buljongterninger, evt 2 ts økologisk grønnsaksbuljong
1 boks hakkede hermetiske tomater
1,5 dl grønne eller brune linser, skylles godt i dørslag
1 pakke dypfryste grønne erter
Varm oljen og smøret i en jerngryte. Krydre kjøttbitene godt med pepper og stek det i to omganger. Ha alt kjøttet tilbake i gryta og tilsett løk, fennikel, hvitløk og ingefær. La det frese godt i 5 minutter og tilsett karri som steker med en kort stund. Hell på vann og tilsett tomater og linser. Her kan en bruke hermetiserte linser for å korte ned koketiden litt. Kok opp og skru ned varmen og la det stå og småputre litt til kjøtt og linser er godt kokt, nærmere en times tid. Rør ertene inn i gryta og la den koke opp igjen før den serveres.
Smak til med salt og pepper og server med litt rømme til hvis du har vært raus med karri!