Pizza er deilig middag i helgen, hvor en har tid til å gjøre litt mer ut av hver pizza slik at alle kan finne sin favoritt, og kanskje også finne seg en ny favoritt?
Oppskriften er fra NRK sine sider her hvor det også er flere tips til pizzafyll.
Her er bunnen i en glutenfri variant:
Oppskriften er fra NRK sine sider her hvor det også er flere tips til pizzafyll.
Her er bunnen i en glutenfri variant:
3 dl lunkent vann
1 dl olivenolje
1/3 pk gjær
1 ts salt
450 g glutenfritt mel
1 ss Fiberhusk
Rør gjæren ut i vannet, tilsett Fiberhusk og la det svelle i 10 minutter.
Bland i resten av ingrediensene. La deigen heve ca 1 time.
Bak ut 4 bunner på ca 2 mm tykkelse.
Prikk med gaffel og stek i 5-7 minutter på 250 grader.
Om du ikke vil lage 4 pizzaer kan du fryse bunnene og senere ta de fram halvstekte.
Pizzadeig med hvetemel lages uten Fiberhusk og samme mengde mel.
Alt blandes sammen og lag som ovenfor, men stek bunnene i 3 minutter.
Pizzadeig med hvetemel lages uten Fiberhusk og samme mengde mel.
Alt blandes sammen og lag som ovenfor, men stek bunnene i 3 minutter.
Fyll med det du ønsker!
Barmens tomatsaus:
3 hakka sjalottløk
3 hakka hvitløksfedd
2 ss olivenolje
2 bokser tomat
2 ss hakka frisk oregano
salt og pepper
Fres løk og hvitløk i olje til den er blank.
Tilsett tomat og oregano.
Kok det inn til halvparten gjenstår og den har fått en
kremet konsistens.
Smak til med salt og pepper.
Vår pizzamiddag på en søndag besto av 3 varianter pizzaer – Pastrami og tomatsaus, kylling på en saus Creme Fraiche etter inspirasjon fra TrinesMatblogg her og en vegetar med squash og krydderost.