Noen bananer har det med å bli liggende og bli brune og lite fristende. Da er de perfekte til banankake! Denne banankaka er enkel å lage, veldig saftig, luftig og god selv uten egg. Hvis du skal bake til noen med både egg- og melkeallergi kan du også bytte ut fløte/melk med soyamelk, bruk da litt mindre sukker.Enkel porsjon til vanlig kakeform, dobbel porsjon til langpanna. Super å fryse. Bruk den gjerne også som bløtkakebunn eller som muffins.
225 g. sukker
250 g. hvetemel
1 1/2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 strøken ts natron
1 dl smeltet smør
1 dl fløte el. H-melk
4 moste bananer
De tørre ingrediensen blandes sammen, melk og smør blandes og røres i. Bananene tilsettes og alt blandes godt. Hell røren i rund smurt springform og stek midt i ovnen ved 200 grader i 20-30 min. Avkjøl. Server med melisdryss eller ringle over smeltet sjokolade, og server gjerne krem til.