På jentegjengens julebord i år sto tapas på menyen. Denne retten med kamskjell var enkel og utrolig god, og all honnør til Delicatessens kokebok.
Beregn min 2 kamskjell pr person på et tapasbord, for mine sultne venninner ble fatet tomt med 3 kamskjell pr person.
1/2 beger creme fraiche som piskes til krem
2 ss revet pepperrot
2 ss gressløk
Salt, pepper og noen dråper sitronsaft
Ha alt opp i den piskede creme fraiche’en. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Lag salat av 1 revet eple som blandes inn med 1 oppdelt hjertesalat eller annen salat. Lag dressing av olivenolje, sitronsaft, persille, sjalottløk og smak til med salt og pepper. Legg salaten på et fat og hell dressing over.
Varm opp en grillpanne og ha i litt smør. Legg i kamskjellene i pannen og stek de 2-3 minutter på hver side. Legg kamskjellene på salaten og server!