Gode smaker i en grønnsaksrett – helt ypperlig for vegetarianeren! Her er det mange muligheter å endre på hva en putter i, og kommenter gjerne i feltet hva du prøver på. Oppskriften er hentet fra kokeboka “Alene hjemme” av Stiansen, og passer til 2 personer, eller for en person til 2 middager.
1/2 squash
1/2 aubergine
ca 300 g tomater
200 gram chevre (hvit geitost)
4ss brødsmuler (evt glutenfritt brød)
– alternativt mandler /valnøtter / solsikkekjerner som kjøres i foodprocessor
2-3 fedd hvitløk
2 ts timian
2 ss persille
2-3 ss smør
Olivenolje, salt og pepper
Sett ovnen på 250grader varmluft.
Del opp grønnsakene i 1 cm tykke skiver.
Varm en stekepanne med ca 1/2 dl olivenolje i. Ha squash og aubergine i stekepanne, salte og pepre de og stek de i 2 minutter på hver side.
Del også chevre i 1 cm tykke skiver.
Ha litt olivenolje i en ildfast form, her brukte jeg en paiform. Legg grønnsakene og osten som taksten i en sirkel i formen.
Ta frem hurtigmikseren og kjørbrødsmulene, evt frø / nøtter noen sekunder. Ha i smør, grovt hakket hvitløk og urtene til en krem. Smør kremen på grønnsakene og sett det i ovnen.
Stekes i 5 minutter på 250 grader varmluft til grønnsakene og kremen er svakt brun på toppen.