Her er noen gode energibarer som ble med til Roskilde, og de egner seg like bra på fjellturen.
1 kopp tilsvarer 2 dl.
3 kopper (glutenfrie) havregryn
1,5 kopper solsikkefrø
1,5 kopper sesamfrø
Ha dette utover i en langpanne og tørk det i stekeovnen på 200 grader i 20 min.
Ha 1 kopp tørkede gojibær, evt andre tørkede bær, dadler eller aprikos, opp i en bolle og bland inn resten fra ovnen.
Varm i en kjele:
250 g kokosfett
5 ss kakao
3 ss honning
3 ss mørk sirup
Når det er smeltet og litt varmt røres det godt sammen og helles i bollen med det tørre.
Legg et bakepapir i en liten langpanne ca 20×30 cm. Hell i deigen og klem den så den blir flat og jevn i kantene. Sett i kjøleskap noen timer og ta den deretter ut og del opp i passe store energibarer. Dette ble ca 30 barer.
Pakk inn i matpapir og plastposer (gjerne poser med zip-lukking) og kos deg på tur!