Å lage burger av laks, med gode krydder og remulade til, er skikkelig god lørdagsmat. Burgeren tar litt tid å lage men smaken glemmes ikke med det første. Oppskriften på burgeren er hentet fra Stiansen “Alene hjemme”, og inspirert av denne laget jeg burgeren nedenfor. Remuladen passer til de begge.
Til to personer trengs:
4-500 g filet av laks uten ben og skinn
1,5 ts salt
1/2 ts hvit pepper
1 ss tørket estragon, evt 2 ss fersk
0,5 dl solsikkeolje til å steke i
Laksen skjæres i bittesmå biter på ei skjærefjøl. Bland laks, krydder og urter sammen i en bolle. Form burgere ca 2 cm høye og stek de raskt i varm stekepanne ca 90 sekunder på hver side.
Burgeren nedenfor:
300 g laksefilet
3-4 skiver sylteagurk
1 ts soltørket tomat finhakket
1 ss rapsolje
1/2 liten løk
1 egg
1/2 ts salt
1/2 ts grov pepper
1 fedd hvitløk
1/2 ts chili
Bland alt godt sammen i en bolle med finhakket laksefilet. Form til burgere som beskrevet ovenfor og stek de i stekepanne. På grunn av løk trenger de ca 2 min på hver side, evt litt svakere varme og lenger steketid.
Remulade:
1 dl majones
2 ss sylteagurk, grovhakk
2 ss løk, grovhakk
2 ss kapers
Frisk hakket persille ca 2 ss
1/2 – 2 ss sylteagurklake
2 ts sitronsaftHa alt oppe i bollen til stavmikseren og kjør med stavmikseren til alt er most og blandet med majones.
Server med kokt quinoa, stekt løk og fennikel og server burgere med remulade på. Eller server på skikkelig burger-vis med hamburgerbrød, remulade over og under burger med salat, tomatskiver og sylteagurk på.