Finn fram hansker og ut og plukke brennesle folkens! Nesle er en fantastisk nytteplante med masse vitaminer og mineraler. Til denne paien trengs ca 1 liter med nesler (godt komprimert i litermålet). Pass på at du plukker kun de nye bladene på toppen, de to-tre øverste bladparene, de som peker litt opp. Er det ikke neslesesong kan du selvfølgelig bruke spinat i stedet.
Denne paien ble servert til årets 17. mai-frokost!

2,5 dl sammalt fint rug
1 dl havremel
50 g temperert smør i  små biter
100 g kesam
3-4 ss kaldt vann

Kjør mel, smør og kesam i kjøkkenmaskin og spe så litt og litt med vann til massen samler seg til en klump. Kjevle deigen til paiformstørrelse, legg over i paiform (stor form). Pass på å få deig helt opp til kanten. Sett formen kaldt (i kjøleskapet en times tid).

Mens formen stå i kjøleskapet gjør du klar neslene:  Bruk fortsatt hansker når du tar i neslene.
Kok opp ca en liter vann, ha i neslene og la koke ca et halvt minutt. Hell over i dørslag og la renne av seg.

Sett ovnen på 200 grader, prikk deigen med gaffel og forstek bunnen midt i ovnen i ca 15 min.

Fyll:
2 ts Dijonsennep
1 gul løk, i ringer
2 fedd finhakket hvitløk
1 ts Cocosa med chili el 1 ss smør
1 liter nesler, godt sammenpresset
10- 20 cherrytomater, delt i to
ca 20 svarte oliven
100 g revet ost (du kan også bruke fetaost, men unngå den på glass)
4-6 egg
1/2 dl matfløte
salt og pepper, evnt krydder du liker (jeg brukte litt bruchetta-krydder sist)

Stek løkringene i litt olivenolje i stekepanne på middels varme. Hakk neslene litt med en kniv og den sammen med hvitløken i olje eller smør på middels varme i 3-4 min. Smør sennep i tynt lag utover paiskallet, dryss over litt av den revne osten. Legg over neslene og deretter olivenene. Strø litt mer ost over. Visp sammen eggene, fløten og krydderet med en gaffel eller visp og hell over. Legg de halve tomatene over og dryss på resten av osten.
Stek på 175 grader i nederste del av ovnen i ca en halv time. Pass på så ikke osten blir brent. Bon apetit!