Torsk på en mandag må være ganske lettvint, og det var den.
Til 2 personer hadde vi
500 g fersk benfri torsk
1 ss salt
2 ss smør
2 eggeplommer
1 ss sitronsaft
1 1/2 dl fiskekraft
– på en mandag bruker vi kokt vann og 2/3 av en fiskebuljong
1 dl matfløte
2 ss frisk estragon eller 1 ss tørket fra krydderglass
Salt og pepper
Strø saltet over torsken og la den stå i 30 minutter. Varm stekepannen godt opp med smør, og stek torsken raskt brun, og ta den ut av pannen.
Rør godt sammen eggeplommer, sitron og fiskekraft, og hell det opp i stekepannen. Rør godt mens det varmes opp og tykner. Rør inn fløten og estragon, og smak til med salt og pepper.
Legg fiskestykkene i sausen og la de trekke i 5 minutter. Hvis sausen koker vil den skille seg.
Server med kokte poteter og gulrøtter.