En ettermiddag alene hjemme og lyst på noe lettvint og godt? Her er hva jeg koste meg med idag, perfekt en mandag ettermiddag 🙂
4 store hele hermetiske tomater
1/2 skrellet agurk, fjern innmat med steiner
1 serrano- eller jalapeno-chili uten frø
Kjøres i foodprosessores
1 sjalottløk, finhakkes og mykgjøres i 2 ss olivenolje
Tilsett grønnsakmosen i kjelen med
2 ss banyuleddik (jeg brukte balsamicoeddik da min kjøpmann, som jeg, ikke visste hva det var)
1 ts fersk malt spisskummen
Kok så vidt opp, og hell det tilbake til mikseren for å kjøre det til en fin masse.
Kan mangedobles og helles på frysebeger og tas frem og serveres kald etter tining.
For servering;
Lag en puré av en håndfull ruccolasalat sammen med 2 ss grønnsaksbuljong og 1 ts sitronsaft.
Legg dette midt på tallerken, riv over parmesanost og legg på litt rømme. Nyt!