Til stekt fisk laget vi en langpanne full av grønnsaker i stekeovnen. Det er lettvint og bare helt utrolig godt! Det meste av grønnsaker kan brukes, her er hva vi fant i lokalbutikken på Sjusjøen:
Sellerirot
Kålrot
Gulrot
Blomkål
Sukkererter
2 hele hvitløk skåret av toppen
Den gode smaken på grønnsakene ble nok enda bedre med denne marinaden vi hadde over før vi satte det i ovnen;
Til et syltetøyglass med 1 dl olivenolje tilsatte vi:
2 ss AJVAR medium sterk
1 ss oregano
1 ss timian
1/2 ts hvit pepper
1 ts cayennepepper
1 ts rosmarin
1 ts honning
1 ts basilikum
1 ss balsamikum eddik
1 ts hvitløkspulver
Rist glasset godt så det blander seg godt. Dette var det vi fant i kjøkkenskapet her på hytta, det er mange urter og som egner seg godt.
Ha salt og pepper på grønnsakene. Hell over krydderblandingen og stek ved 180 grader i 45 minutter. Sjekk mot slutten og se hvor godt stekt du foretrekker det.
God middag!