Pottaske får du kjøpt på apoteket.
1/2 kg smør
½ kg farin
¼ kg mørk sirup
125 g hakkede skoldede mandler
7 g malt nellik
25 g kanel
50 g sukat
15 g pottaske (kaliumkarbonat) røres ut i litt kokende vann
1 kg hvetemel
Mariann pleier å halvere oppskriften, det blir veldig mange likevel. Rør ut pottasken i litt kokende vann. Alt varmes, unntatt melet, men ikke for varmt. Når smør er smeltet og alt oppløst, avkjøles det litt før melet blandes i. Alt blandes godt sammen. Deigen deles i 8 deler og rulles til pølser ca. 4 cm i diameter, rulles deretter inn i matpapir og legges kaldt i et døgn. Så skjæres tynne skiver (1-2 mm) og legges på stekebrett med bakepapir. Stekes ved 180 grader i ca 9 minutter. Pepperkakene skal være sprø når de er avkjølt.
Hei,
Nysgjerrig på hvor du har fått denne oppskriften fra. Jeg har fått den samme fra svigermor som igjen har fått den fra sin svigermor, som fortalte at det var en gammel oppskrift fra Tyskland. Fantastisk gode er de i hvertfall 😃
Hei – det var morsomt!
Mariann min venninne har fått oppskriften fra sin bestemor, og da er vi tilbake til tidlig 1900-tallet.
Hilsen Kate Ingeborg.