Taco er liksom bare taco og alle gjør vi det på samme måten, eller?? Det er godt med taco som vi lager selv, helt fra starten av og blander krydder, lager salsa og guacemolen og skulle jo egentlig har bakt lefsene. Her har fersek lefser bidratt bra og vi lar de ha den jobben! Da går vi igang:
Salsa
2 bokser hermetiske tomater, gjerne cherrytomater
– sil av tomatsausen og tilsett:
2 ss ferskpresset lime
1 fersk presset hvitløk
1/2 gul finhakket gul løk
1 ts sukker
1 ts chilisaus
Bland alt og sett til side
Guacemole
3 store avocado
1 ts havsalt
1 1/2 ss ferskpresset lime
1/2 finhakket rødløk
1 ss ferskpresset sitron
1 ts chilisaus
Rens avocadoen, klem den med gaffel eller kjør den med stavmikser i en bolle. Rør inn de andre ingrediensene.
Tacokrydder – til stekt kjøttdeig av 1,2 kg kjøttdeil:
1 ts st røkt paprika
1 ts spisskummin
1 ts sellersalt
1 ts hvitløkspulver
1/2 ts løkpulver
1/2 ts chilipepper
Smak til med pepper og salt
Bland godt i den stekte kjøttdeigen. Hell over 1,5 dl vann og la dette koke med i noen minutter.
Server med lefser; isbergsalat skåret i tynne strimler og mais. Evt kan det serveres rømme, revet ost og skivede tomater til også.