Sellerirot er en flott rotgrønnsak med god mild smak og bra næringsinnhold. Den holder seg også lenge under kjølige forhold og tåler også litt fukt uten å miste kvaliteten, – av denne grunn er den en populær grønnsak for ubåtkokkene…. Kjekt å vite 😉
Til 4-5 sultne personer trenger du:
600 g ferdig skrelt sellerirot
3 mellomstore poteter
1 ss smør og 1 ss olivenolje
3 sjalottløk
4-5 strimlede vårløk
1 ss smør
7-8 dl grønnsaksbuljong
2-3 dl melk (evnt noe av den matfløte)
1/2 ts gurkemeie
Urtesalt og kajennepepper
Til servering:
200 g stekt bacon i terninger
1 eple i små terninger
1 stilk selleristang i små biter
Timian (fersk elelr tørket)
En slant god olivenolje
Skrell og del sellerirot og poteter i passe biter. Fres de i gryte med olje og smør noen minutter. Hell grønnsaksbuljongen over og la koke til grønnsakene blir more. I mens steker du sjalottløk og vårløk i en panne med smør. Når potet og sellerirot er ferdig kokt tar du gryten av plata og bruker du stavmikseren til å mose suppen så grov som du vil ha den. Tilsett gurkemeie, melk og evnt litt fløte til passe konsistens. Ha i løk/vårløk og smak til suppen med kajennepepper og urtesalt. Strø timian over suppen rett før servering og ringle litt olivenolje på om du vil.
Server med bacon, selleri og eple i skåler.