Laks har mye god smak og holder seg fast under steking. Det er fint når den skal stekes etter marinering da den letter kan falle litt fra hverandre. Smakene i denne marinaden er asiatiske og overraskende sterke men passer godt til den fine norske laksen. Retten er ekstremt lettvint og så rask som du vil, avhengig hvor lenge en gidder å marinere den.
Jeg bruker ofte frosne laksefileeter som er fryst i 125 grams biter og er 4 i pakken.
Du trenger til 4 stykker laksefilet:
Tett brødpose til marinering
ca 2 ss Oyster sauce
2-3 ss soya saus
4 ss olivenolje
3-4 fedd presset eller finhakket hvitløk
Hell alle ingrediensene i posen og klem på den flere ganger slik at den blandes. Legg fiskefileetene opp i posen og klem forsiktig slik at marinaden dekker alle fiskestykkene. La fisken ligge i marinaden så lenge du har tid, maks 1 time.
Steking: Sett på en stekepanne på middels varme og klem ut både marinade og fisk i pannen. Marinaden stekes med fisken og blir en god saus til retten.
Server med kokt ris og brokkoli, evt erter og litt rømme til.