Det er sesong for skrei og torsk – her er en god variant når en er ferdig med standard kokt torsk!
Du trenger:
ca 1 kg lettsaltet torskefilet uten skinn og ben
1 rød chili
4 fedd hvitløk
6-8 poteter
2 gule løk
4-6 piemientos, syltet rød paprika på glass
2 bokser hakkede tomater
100 g gode svarte oliven
Halv potte frisk basilikum
salt og nykvernet pepper
Hakk chili og hvitløk i fine små biter. Skjær poteter og løk i skiver og piemientos i stor biter. Varm olivenolje i en stekepanne med høye kanter. Fres poteter, løk, hvitløk og chili i olivenoljen til potenee begynner å bli møre og løken er blank. Rør jevnlig. Tilsett pimientos, tomater og oliven og kok opp. Smak til med salt og pepper. Legg i fisken og legg lokk på kjelen, evt et stykke aluminiumsfolie, og la det putre videre i 15 minutter. Bland inn basilikum rett før servering, evt legg det oppå hver tallerken når du serverer. Server med godt brød.