Tirsdag og skynde meg hjem fra jobb for å lage middag – 20 minutter etter ankomst kjøkkenet kunne jeg rope til middag. Og det ble et langt måltid for det var bare så altfor godt! Inspirasjonen hentet jeg her hos DinMat.
Du trenger:
Olivenolje til å steke i
1/2 ts chilipulver
3 små finhakkede hvitløksfedd
5-6 tomater, skåret i 8 biter, evt mindre tomater i 4 båter
1/4 potte krus- eller bladpersille
1/4 pakke rukkola, revet i 2-3 deler
1 Matfløte (3 dl)
1,5 dl hvitvin eller Eplejuice
1,5 dl kyllingbuljong (1 buljongterning løses opp i 1,5 dl kokende vann)
300-500 g laksefilet, renset og i store terninger
100 g røkelaks skåret i staver
400 g kokt spagetti.
Sett på vann til spagetti med olivenolje og salt og start med sausen.
Varm olivenolje i en kjele og tilsett chilipulveret og finhakket hvitløk, la det steke litt. Tilsett tomatene og stek videre mens du rører de godt inn i oljen. Ha i persille, rukkola, fløten og hvitvinen/eplecideren og buljongblandingen. Kok opp og la det stå og putre i 5 minutter.
Sjekk spagettien innimellom – når den er nesten AL DENTE, dvs ikke helt ferdigkokt, heller du av vannet og har den tilbake i kjelen. Hell sausen over spagettien og bland det godt sammen. Kok sakte opp igjen til det småputrer igjen. Ha først i røkelaksen og rør den godt inn. Ha i laksefilèeten og rør veldig forsiktig så ikke laksetykkene går i stykker. La det stå til fisken er gjennomkokt og SERVÈR! Pynt med persille og lag gjerne en salat til.