Dessert er litt luksus, og en enkel dessert gir stor glede på flere måter. Pannacotta ble en favoritt! Klikk.no med Christopher Sjuve har mye bra, også denne varianten.
Du trenger:
1 stk vaniljestang
6 dl kremfløte
1 dl sukker
3 pl gelatin
1 stk lime – saften og litt finrevet skall
Legg gelatinplatene i bløt i en skål med vann slik at det dekker, min 5 minutter. Ha fløte, saften og skallet av lime og sukkeret i en kjele. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene, ha både stang og frø i kjelen. Sett platen på middels varme, rør godt under oppvarming slik at vaniljefrøene løser seg opp. Kok sakte opp og ta kjelen av platen. Ha i gelatinen og rør til den løser seg opp.
Hell panacottaen i porsjonsformer eller en pen serveringsbolle og la det stivne i kjøleskapet. Det er best å lage dette kvelden før det skal serveres og det tar minimum fire timer å stivne i små porsjonsformer.
Bringebærsaus: En stor kurv bringebær sammen med sukker og sitron/limesaft kjøres med en stavmikser til jevn masse. Servèr!