Quiche eller pai har ubgrensede muligheter hvis du har egg og melk (eller fløte) i tillegg til basic ingredienser og rester. Start med å lage deig, til middels stor paiform:
125 g smør (i biter eller høvlet med ostehøvel)
200 g mel
2-4 ss kaldt vann
50 g revet parmesan

Smuldre mel og smør raskt sammen, eller bruk kjøkkenmaskin, og tilsett vann til det blir enn passe smidig deig. Pakk den i plast og la den slappe av i kjøleskapet 1/2-1 time. Kjevle den så rundog flat og fin, ha over i paiform, også oppover kantene av formen. Legg en strimmel av brettet alufolie langs kanten. Da vil ikke kanten sige ned når du forsteker paiskallet. Prikk deigen med gaffel og forstek ved 200 grader i  ca 20 minutter. Strø revet parmesan på bunnen etter ca 10 min.  I mens tar du….

En pakke bacon, klipper skivene i bite rog steker de i varm panne
En rødløk, i tynne båter, som du steker gyllent i litt smør sammen
2 fedd hvitløk og
1 grønn paprika, i biter.

Chilipulver,
nykvernet pepper og
salt, evnt
annet krydder du liker, vispes lett sammen  med
100 g revet Mozarella,
4 egg og
ca. 3 dl matfløte

Legg grønnsaker og bacon på paibunnen, helle eggeblandingen over og stek paien ved 190 grader i 20-25 min til eggemassen har stivnet og paien er gylden på toppen.

Vegetar-fyll:
Asparges, forvellede
Soltørkede tomater (oppbløtt eller oljen avrent)
1 gul paprika i biter,
purreløk i ringer,
fenikkel, i biter og
finhakket hvitløk og
krydder