Her er en saftig og spennede banankake. Den er dessuten glutenfri og sunnere enn med hvetemel. Mandelmel får du kjøpt i heleskostbutikker, eller du lager det selv i mandel-/kjøkkenkvern. Vil du heller lage den med hvetemel er det (nesten) like godt.
60 g smeltet smør, litt avkjølt
4 egg
130 g sukker
3 store modne bananer, grovt most med gaffel
90 g mandelmel (evnt 110 g hvetemel)
1/2 ts ingefær
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
En knivspiss kajennepepper
1 ts kardemomme
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Rør inn det avkjølte smøret. Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og krydder og rør inn. Rør inn de moste bananene. Hell røren stor brødform eller liten springfom kledd med bakepapir. Stek ved 175 grader varmluft i 45 – 55 minutter. Sjekk med en stekepinne eller lang fyrstikk om kaken er ferdig. Avkjøl i formen på rist.
Prøvde denne i dag, men den ble litt mislykket 😩
Har ikke smakt den, så den er sikkert god, men den sank i midten, brukte brødform. Kan 175 grader på varmluft bli for mye hvis man har ny ovn?
Hei – det var veldig dumt!
Det vil alltid være forskjellig steking mellom ulike ovner, min ovn er blitt noen år gammel allerede så du er helt sikkert inne på noe der. Det er alltid spennende med ny ovn men det krever litt å bli kjent med den.
Hører gjerne fra deg om det fortsatt er vanskelig å få kaken til å holde seg hevet.
God førjulstid – hilsen Ingeborg.