Dette er et godt og sunt alternativ til julesjokoladen og -marsipanen. Du må ikke følge oppskriften slavisk, ta det du har for hånden av nøtter og frukt.
30 g mandler
40 g hasselnøtter
80 g tørkede dadler og/eller aprikoser
80 g kokosmasse
100 g rosiner
2 tørkede fiken
20 g kakao
3 ss pulverkaffe
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 stor banan, i skiver
2-4 ss olivenolje el nøytral olje
Litt romessens
Evnt litt salt
Ta først i mandler og nøtter og ha i kjøkkenkvern; kjør de en runde først. Ha så i resten, med bananskiver og olje innimellom. Smak til med romessens, evnt mer kakao. Trill kuler og rull i enten kokosmasse eller sjokoladepulver slik bildet viser, – kos deg! Server til espresso, til ostefatet, eller legg et par i lunsjboksen!
Romkulene i kokosmasse: