Alle elsker de, jeg synes de er lettvinte og de er dekorative – hva mer ønsker vi oss av et julegodteri? Her er de, eneste forskjellen på denne oppskriften og den jeg pleier å lage er at jeg dobler eller tribler den 🙂
250 gr sjokoladekake fra langpanne
1,5 dl melis
2 store ss bringebærsyltetøy
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
1,5 ts romessens eller 2 ss ekte rom
Bland alt godt sammen, jeg bruker foodprosessor med kniven. Kjør det til en jevn masse, og smak på den at romsmaken er passe. Konsistensen skal være mulig å trille kuler og at det klisser seg litt på håndflatene men at kulene holder fasongen.
Trill de til passe store kuler – hva er passe stort? Jeg tenker at den er så stor at du må ta en bit av den men ikke så stor at du er redd for at det blir for mektig! Smak deg fram!
Fyll en liten skål med kakestrø og vend kulene rundt i skålen til det er dekket med strø på hele punsjbollen. Press litt slik at det fester seg.
Oppbevar kjølig i tett boks. NYYYYYT!!