Det er alltid godt med Salmalaks! Den kan lages i uendelige varianter og her er en god middag lørdag kveld for to voksne alene hjemme 🙂 (Hunden fikk ikke smake!) Jeg kjøpte en fisk på 750 gram og vi spiste omtrent halvparten. Resten har vi til en liten sashimi før middagen i morgen.
Til 4 personer:
750 g salmalaks som skjæres i stykker på ca 4×4 cm, litt større der den er på det tynneste
Krydre med sitronpepper og Maldon salt
Lag sausen:
1 beger Creme Fraiche tilsettes 4 ss Mango Chutney eller Hoisin & Garlic wok sauce (Blue Dragon)
Brun 2 ss smør i en stekepanne og lett fisken i. Stekes et par minutter på hver side, skal fortsatt være rosa når sausen helles over.
Hell over blandingen med Creme Fraiche og rør forsiktig slik at alle fiskestykkene dekkes av saus. La det stå og putre litt på svak varme.
Server med kokt ris og brokkoli, slik som her. Poteter er godt til og kanskje prøv tagliatelle? God lørdag!