Dette er en høstgryte, og nå er det høst! Bruk gjerne med ferskt, benfritt lammekjøtt eller lammekoteletter. Gryta er enkel å lage, og putrer i vei mens en lager til resten. Nyt!
Beregn ca 300 gram lammekjøtt eller 1-2 lammekoteletter pr person.
Tomater på boks, beregn 1 boks pr 2 personer
Rosmarin krydder
1 løk pr person skåret i båter
Hvitløk
Salt og pepper
Svart oliven over til slutt
Salte og pepre og stek lammekjøttet i en varm stekepanne eller jerngryte. Stek litt om gangen slik at pannen holder seg varm og kjøttet får en fin stekeskorpe. Legg alt kjøttet i kjelen og hell på tomater på boks. Ha 1-2 dl vann i kjelen og resten av ingrediensene unntatt oliven. La det stå og putre i 1 times tid. Smak til med salt og pepper. Ha over svarte oliven uten stein.
Smaker godt med poteter i båter stekt i langpanne i ca 30 minutter. Server !