Kyllingfilèt er lettvint mat, både for travle familier og studenter som vil ha det litt enkelt. Kyllingfilèt er godt, sunt og kan brukes som lunsj, middag og selskapsmat. Men aller best smaker den om den er saftig….! I sommer lærte jeg mye god matlaging av min hyggelige og flinke fetter Dagfinn, og dette er en av tipsene jeg plukket med meg! Når Dagfinn er nevnt må jeg også tipse om en god vin til kylling;

Kyllingen smaker best om den kan stekes i stekepanne hvor det har blitt stekt noe salt, sterkt krydret kjøtt først, bacon eller Chorizo pølse eller Parmaskinke.

Varm stekepannen godt opp slik at olje og smør brunes lett. Stek kyllingen godt på alle sider, sett lokk på stekepannen og skru av varmen. La stekepannen bli stående på plata, evt utenfor plata hvis kyllingfilèten er tynn. Kyllingen skal stå til den er blitt gjennomstekt. Putt inn hvitløk, rosmarin, timian og smør.

Godt på på kylling: Stek parmaskinke i smør og hvitløk, avkjøles. Skinken stivner og legges oppå kyllingen. Server med Balsamicoreduksjon.