Når ungdommen skal ut på fjelltur alene med ny sekk, ferskt medlemskort hos Turistforeningen og har kjøpt seg gnagsårplaster, tenkte jeg at jeg kunne bidra med litt ekstra lettfordøyelig niste på turen. Manuela har på sin fantastiske matblogg (http://www.passionforbaking.com) noen gode proteinbarer som gikk unna de første dagen:
1 / 2 dl kokosolje
1 dl havre gryn
1 dl kokosmasse
1 dl tranebær
1 dl valnøtter
1 dl tørkede jordbær
1 dl små sjokolade biter
1-2 dl lønnesirup eller honning
1 dl peanøttsmør
1 dl protein pulver
2 ss solsikkefrø
1 ts. vaniljesukker
Bland alt sammen, juster med havregryn om det virker for tørt eller for løst.
Kle en liten form med bakepapir, evt en brødform. Ha blandingen i forma og klem det godt sammen. Sett forma i fryseren i et par timer. Del det opp i passende stykker. De holder seg i 3-4 dager i kjølig vær, sett det evt i kjøleskap innimellom om det er tilgjengelig.