Suppe er utrolig enkelt å lage, og har man først begynt å lage sin egen suppe, blir posevarianeten raskt helt uaktuell. Suppen er veldig god med krydderblandingen “dukka” til (se annet sted på Ingeborgs kokebok), og er perfekt for veganere da den inneholder soyamelk. Du kan selvfølgelig bruke kumelk også, men den blir midlere i smaken med soyamelk. Til tre-fire porsjoner trenger du:
1 gul løk
3 fedd hvitløk
1 stort blomkålhode (eller 2 små)
3 små poteter
1 liter soyamelk original (usøtet)
Evnt en halv pose frosne erter
1 terning grønnsaksbuljong
God raps- eller solsikkeolje
En klype malt muskat
Sitronpepper og salt
Hakk løk og hvitløk og stek det på middels varme i litt olje i en stor gryte. Del blomkål og potet i biter og ha i gryta og fres litt sammen løken. Tilsett soyamelken og buljongterningen. Kok til blomkål og poteter er møre. Ta gryta av platen og bruk en stavmikser til å lage en jevn suppe. Tilsett evnt mer soyamelk. Smak så til med litt olje, muskat, sitronpepper og salt. Hvis du vil ha erter i gjør du det nå og lar suppen får et kjapt oppkok før servering. Server med dukka, gresskarkjerner og olje.