Denne oppskriften på frisk og saftig sitron- og limekake er hentet fra boka “Eltefritt brød og himmelske kaker” av Ina-Janine Johnsen. Den kan lages i rund form, firkantet form eller som muffins i store muffinsformer.
250 g mykt smør
200 g sukker
3 store egg
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
Finrevet skall av 1 sitron og 2 lime
Saften av 1 sitron og 2 lime – ca. 120 ml
2 ss valmuefrø
Glasur:
Saften av 1 lime
Melis
Sett ovnen på 180 grader. Legg evnt. bakepapir i formen.
Rør smør og sukker hvit. Tilsett sitron og limeskallet.Tilsett ett og ett egg av gangen. Rør godt mellom hvert egg. Tilsett mel, bakepulver og valmuefrø og bland forsiktig. Til slutt blander du inn sitron/limesaften. Ha deigen over i formen og stek i ca. 40 minutter (mindre hvis du lager muffins). Sjekk med kakepinne for å se om den er ferdigstekt. Ta kaken ut av formen og la den avkjøle på rist.
Når den er helt avkjølt lager du glasuren. Bland nok melis i limesaften til du har en passe tykk glasur. Spre den over kaken, la gjerne noe glasur renne nedover sidene.
Skjær kaken i skiver eller ruter. Smaker godt med jordbærmarmelade eller jordbærsaus!