Jeg har prøvd ut ganske mange biscotti-oppskrifter etterhvert. Disse synes jeg er de beste; med hasselnøtter og stjerneanis. Oppskriften er fra boken “Lykke i Piemonte”. Husk at eggene bør være romtempererte! Start med å riste
140 g hasselnøtter i stekepanna, gni av det brune skallet og hakk nøttene grovt.
125 g smør og
220 g sukker røres hvitt, og
2 store eller tre mellomstore egg tilsettes. Pisk alt til en luftig røre.
Frøene fra 1 vaniljestang tilsettes (snitt stangen på langs og skrap ut frøene).
350 g fint hvetemel (jeg hadde italiensk mel igjen i skuffen, men ikke nødvendig å reise til Italia for å hente mel) og
1.5 ts bakepulver tilsettes røra, litt om gangen.
Revet skall av en sitron,
2 ts av sitronsaften og
2 ts malt stjerneanis tilsettes.
Rør godt sammen og bland til slutt inn de hakkede hasselnøttene.
Sett stekeovnen på 190 grader. Del deigen i fire deler (du må kanskje bruke litt ekstra mel, men ikke for mye!) og form/rull hver del til en pølse 3-4 cm bred. Legg på plate med bakepapir og sett midt i ovnen. Sett nå temperaturen ned til 160 grader og stek i 25 – 30 min. til pølsene er litt gyldne. Ta så ut av ovnen og bruk en skarp kniv til å skråskjære pølsene i ca 10-12 mm tykke skiver. La de stå spredt på bakebrettet (evnt på to brett) og stek/tørk biscottiene videre ved 130 grader i 20 – 30 min. – gjerne på varmluft. Avkjøles på rist.