Den sommeren jeg var på min første interrail, besøkte jeg kusine Elisabeth i Athen. Det var midtsommers, kjempevarmt i Ahten og veldig spennende. Vi fikk servert denne retten og jeg har laget den mange ganger siden.
2 store auberginer som deles i to på langs
Skrap ut det innerste innholdet; la det stå igjen 1cm langs veggen mens du skjærer rundt kanten for å kunne skrape ut innholdet
Strø salt på auberginene som skylles før de fylles.
Kjøttsaus:
400g kjøttdeig
1 løk skåret opp i småbiter
1/2 rød paprika skåret i små terninger
Stek alt sammen til kjøttdeigen er gjennonstekt.
Hvit ostesaus:
4 dl melk varmes sakte opp under oppvarming
1 1/2 ss maisenna røres ut i litt kaldt vann
150g gulost
Kok sakte opp melken. Tilsett utrørt vann og Maisenna og rør til det tykner, kok i 1 min.
Tilsett gulost og rør til det er smeltet inn.
Ha kjøttsaus i de halve auberginene.
Hell på ostesaus, bruk en skje for å vende ostesausen inn i kjøttsausen.
Skjær osteskiver med ostehøvel og dekk over de halve auberginene.
Stekes ved 200 grader i ca 30 minutter til de er gylne brune.