Her kommer en lekker vegetarisk suppe; rund i smaken, men med snert! En skikkelig høstsuppe!
Server med gode rundstykker til. Denne oppskriften rekker til fire personer.
1 aubergine
Skjæres i skiver og deretter i små biter.
Legg i en bolle, dryss på litt salt og la stå i ca 20 min.
Hell i dørslag og skyll av. Legg over på håndkle slik at de får rent av seg.
4 røde paprika – deles i terninger
6 plommetomater – deles i biter (ta vekk stilken)
2 fedd grovhakket hvitløk
1 løk – i terninger
1 purre – i biter el skiver
1 grønn chili – godt renset og hakket
1/2 dl rapsolje
Stek grønnsakene i panne eller jerngryte.
Tilsett
1 ts karripasta
1/2 l vann med en kyllingbuljongterning
salt og pepper etter smak
og la koke i gryte i ca. 20 min. eller til grønnsakene er møre.
Stek så auberginebitene i varm panne med olje.
Ta fram stavmikseren og kjør grønnsaksblandingen til en jevn suppe.
Hell aubergine over i en skål og pynt med
masse hakket persille eller koriander,
server som garnityr til suppen.