Vibekes oppskrift på frukt/bær-kake/pai er uslåelig!
Her kan du ha i bær eller frukt; jeg brukte frosne jordbær i denne varianten, men lettkokte eplebiter, blåbær, solbær er også kjempegodt! Og så er den kjapp og enkel å lage.
300 g hvetemel
225 g smør
200 g sukker
1.5 ts bakepulver
2 egg
1 pk Freia vaniljekrem
Sett ovnen på 180 grader. Smuldre sammen mel og smør. Tilsett sukkeret blandet med bakepulver og rør sammen. Tilsett sammenvispede egg og rør godt sammen. Juster evnt med mer mel om deigen blir for klissete. Trykk ut mesteparten av deigen i en paiform eller springform. Legg på frukt eller bær og spre vaniljekremen over. Ta resten av deigen og legg over som gitter eller små “dotter”. Stek midt i ovenen i ca en time.
La kaken avkjøle litt eller helt før den serveres slik at vaniljekremen får stivnet litt. Godt med vaniljeis til 🙂