Søndag middag og alle er hjemme – jeg blir inspirert til å lage litt ekstra god og spennende mat når vi er mange rundt bordet. Og denne deiliege fiskeretten kvalifiserte til oppfyllelse av en ordentlig søndag middag. Retten er hentet fra EAT ME, en utrolig bra fiske-kokebok.
4 biter steinbitfilet á 150 gram
3 hvitløksfedd
2 ss finhakket persille
1 ss finhakket basilikum
1 ss finhakket dill
1 ss finhakket timian
4-6 ss olivenolje
100g oppsmuldret loff uten skorpe
10 plommetomater eller klasetomater
2 hvitløksfedd i skiver
4 sjalottløk
1 ss tomatpuré
2 dl fiskekraft eller fiskebuljong
100 g smør
Blandede urter til pynt
Kjør sammen urter, hvitløk og olivenolje i en hurtigmikser. Tilsett loffen og kjør sammen. Smak til med salt og pepper.
Krydre fisken med salt og pepper, og legg den i en ildfast form. Legg på urteblandingen og sett formen i kjøleskapet.
Dypp tomatene i kokende vann, og dra deretter av skinnet. Del dem og klem ut kjernene, som du tar vare på. Skjær tomatkjøttet i terninger. Fres sjalottløk og hvitløk i litt smør, uten at det tar farge. Tilsett fiskebuljongen og tomatkjernene. Kok i 10 minutter og sil. Kok opp buljongen igjen, og visp inn tomatpureen. kok i noen minutter. Visp inn smøret med en klatt om gangen slik at sausen tykner litt. Tilsett tomatterningene og smak til med salt og pepper. Hold sausen varm. Gratiner fisken ved 250 grader i 4-5 minutter, til den er gjennomstekt.
Legg opp saus og fisk på tallerkener, og pynt med ulike urter.
Denne søndagen serverte vi med poteter og stekt blokkoli og paprika til fisken.