Kjøttkaker er ikke akkurat det vi spiser mest av her i heimen, men her kommer en improvisasjon over 60-tallets vanligste søndagsmidddag; den slo an.
3 skiver brød uten skorpe
Ca. 800 g karbonadedeig/kjøttdeig
3-4 egg
4 fedd hvitløk, knuste
3 ss revet parmesan
3 ss bladpersille
3-4 ss hakkede tørka tranebær
1 ss finhakket peppermynte
Ca. 800 g karbonadedeig/kjøttdeig
3-4 egg
4 fedd hvitløk, knuste
3 ss revet parmesan
3 ss bladpersille
3-4 ss hakkede tørka tranebær
1 ss finhakket peppermynte
salt og pepper
rød pesto
tomatpassata (purè)
Legg brødskivene i bløt i ca 5 minutter. Visp sammen eggene og tilsett de andre ingrediensene. Klem ut vannet av brødet, del skivene opp i mindre biter og rør brødet godt inn i massen. Stek kjøttkaker i smør, så store som du vil ha dem. Ta ca. et halvt glass rød pesto i en liten gryte, tilsett ca 1dl tomatpassata (fåes i små kartonger) og la koke i noen minutter.
Server med en sprø grønn salat og byggris.